Красен Кралев: Нямам намерение да ставам президент на БФС

Снимка: Архив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отхвърли появилите се информации, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз на предстоящия извънреден конгрес.

Досегашният шеф на централата Борислав Михайлов подаде оставка, след като първо Кралев, а след това лично министър-председателят Бойко Борисов, заявиха, че държавата спира всякакви отношения с БФС, докато той е начело.

"Нямам никакво намерение и никакви амбиции да се кандидатирам за шеф на БФС. Казвал съм много пъти, че към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Имам много работа, която трябва да свърша", коментира министър Кралев в Русе.

Името му се появи като един от вариантите за наследник на управлявалия 14 години Михайлов след извънредното заседание на Изпълнителния комитет към БФС в петък, на което беше разгледана оставката на бившия вратар, а всички останали членове заявиха, че също се оттеглиха от позициите си. До свикване на извънреден конгрес за избор на нов президент, начело на централата ще бъде вицепрезидентът в оставка Михаил Касабов.

"Ако всичко е нормално, ако протече по правилата - с нормален избор на президент на БФС и на Изпълком на новия конгрес, държавата, както каза и премиерът Борисов, ще продължи да помага на футбола, защото той е изключително важен спорт с огромно социално значение", каза Кралев.

Пред медии в града на Дунав Кралев отказа да коментира разследването за манипулирани резултати от футболни мачове, заради които от ГДБОП влязоха в офисите на БФС, а председателят на съдийската комисия Йордан Сталев беше разпитван.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България