Красимир Балъков: Характерите на футболистите, Пенев и късметът направиха 94-а успешна

Бившият национал Красимир Балъков издаде формулата на успеха на "лъвовете" на световното първенство през 1994-а година. Той заяви, че компонентите за постигане на най-доброто класиране на Мондиал на "лъвовете" са... три.

"Първо бяха футболистите, като характери, индивидуалност и качество. След това беше треньорът Димитър Пенев - също нестандартен човек. И малко късмет", разкри Бала пред БТВ.

Мениджърът на "Етър" отдава слабото представяне на националния тим напоследък на прехода.

"Преминаваме от един строй в друг - по-динамичен, по-непознат за нас. Надявам се все пак, въпреки отворения свят, хората, които се занимават с футбол, да поемат по-голям риск и да налагат по-млади футболисти, за да може един ден България и българския национален отбор да може да постигне подобни успехи, които ние постигнахме", каза той.

Като почитател и познавач на германския футбол, Балъков заяви, че загубата на Германия от Мексико с 0:1 в първия кръг на груповата фаза, не го е изненадала, а Бундестимът остава един от фаворитите му.

"Мен не може да ме изненада нищо на световни първенства, защото съм бил на две. Всички биха сигурни, че Германия ще победи, защото отборът нямаше дори равен в първия си мач. Обаче тя е факт. Футболът е интересна игра, хората го обичат, именно заради такива срещи, които показват, че всичко е възможно", каза той.

Балъков е един от основните благодетели на SOS детски селища за Велико Търново, Габрово и Трявна. Той се опитва да прекарва голяма част от свободното си време с децата в тази институция и лично да се ангажира с техните проблеми и радости.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България