Красимир Вълчев: На Центъра за човешки ресурси са правени множество проверки, част от тях са предадени на прокуратурата

Снимка: Архив

Съдържанието на част от сигналите е потвърдено, каза просветният министър

Дайте ми малко време, най-вероятно утре мога да ви дам конкретен отговор. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев на въпрос за новия директор на Центъра за развитие на човешките ресурси, за който журналистът Васил Иванов и Канал 3 направиха разследване и показаха злоупотреби с европейски средства. 

Вълчев съобщи, че на центъра са правени множество проверки, част от проверките са предадени на прокуратурата. „Всичко, което зависи от нас сме направили“, заяви министърът.

Вълчев призна, че за част от подадените сигнали е потвърдено. Последната проверка на агенцията е преди 4 месеца. В момента се очаква докладът от последната проверка.

Част от политиките на Министерството на образованието и науката са насочени към учениците с постижения и имаме национална програма, която е за подпомагане на подготовката и участието на учениците в олимпиади.

Имаме и модул за подобряване на образователната среда - за лабораторната и експерименталната работа, каза още министърът на образованието и науката по време на церемонията по награждаването на участниците в кампанията "Отличниците на България".

На церемонията ще бъдат наградени над 30 български ученици, постигнали международни успехи през тази календарна година и спечелили златни, сребърни и бронзови медали в различни научни дисциплини.

"Резултатите на тези ученици са впечатляващи и вдъхновяващи", каза министър Вълчев. Той отбеляза, че е впечатляващо, че един от учениците, който ще награди, иска да стане учител. "Имаме нужда от повече такива ученици да се ангажират с педагогическата професия и да вдъхновяват и други деца, за да може да имаме повече ученици с интереси в науката, изкуството, литературата", отбеляза министър Вълчев.

По думите му имаме нужда и от повече ученици, които да бъдат добре подготвени.

https://www.youtube.com/watch?v=8p5eLFxPN0w

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България