Красимир Каракачанов валидира юбилейна марка "140 години Българска армия"

По повод 140-ата годишнина от създаването на Българската армия министърът на отбраната Красимир Каракачанов заедно със заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски поставиха печата за валидиране на първата по рода си тематична марка, съобщиха от Министерство на отбраната.

„Това е една много красива инициатива, която ще увековечи 140-годишнината и е знак на нашето уважение към тази дата. Марката е прекрасно художествено произведение и ще остане паметно и за поколенията след нас“, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски посочи, че Българската армия е една от институциите, с която държавата ни винаги се е гордеела и това филателно издание е посветено изцяло на героизма на българските воини. Припомнен беше и фактът, че още в далечната 1902 година се отпечатва марка, посветена на боевете при Шипка.

Авторът на марката д-р Александър Въчков представя в историческа ретроспекция образа на Българската армия, илюстрира промяната през годините и в същото време изобразява непреклонния дух на българския войник.

Юбилейната пощенска марка „140 години Българска армия“ е в тираж от 10 100 броя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България