Каракачанов: Имаме готовност срещу бежански натиск от Турция

Кандидатът за кмет на ВМРО за Варна е доц. Николай Евтимов / вляво от председателя на партията Красимир Каракачанов/.

Не е изключено Турция да използва бежанците в страната като инструмент за натиск, каза във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той припомни предупреждението на президента Реджеп Ердоган, че ще отвори границите, ако не получи още пари от ЕС. В момента няма риск от бежанска вълна, всичко е спокойно, основно охранява гранична полиция, каза Каракачанов. Той посочи, че вече е издал разпореждане за готовност на модулните екипи от сухопътните войски и спецчастите. Веднага могат да бъдат пратени до 2000 човека с допълнителна техника, ако се увеличи бежанският натиск, каза вицепремиерът.

Той припомни, че проектът за закон за доброволната военна служба е готов, за да залегне в програмата за управление на страната. Това е първа стъпка към въвеждане на наборната военна служба, за която ВМРО настоява. Тя трябва да е за срок от 6 до 9 месеца. Защитата на страната не е отпаднала като задължение на всеки българин, но без казарма и елементарна подготовка е все едно да пратим хора като пушечно месо, каза Каракачанов. Той е категоричен, че 5 часа за военна подготовка с часа на класния ръководител в училище са крайно недостатъчни и трябва да станат минимум 15-20 ч.

ВМРО ще играе самостоятелно на местните избори във Варна. Доктор по урология и пластична хирургия е кандидатът на воеводите за кмет на града. Това е 59-годишният доц. Николай Евтимов от МБАЛ "Св.Анна", за когото Каракачанов каза, че не е познат от телевизионния екран, но според него който е добър лекар може да бъде и добър управник. ВМРО ще участва със собствена листа за ОбС и ще толерира преференциалното гласуване. Партията на Каракачанов ще издигне свои кандидати в още две общини във Варненска област-в Провадия и Долни чифлик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България