Красимир Каракачанов: Желанието ми е следващата сряда проектът за модернизация на ВМС да влезе за гласуване от правителството

Снимка: Архив

Желанието ми е още следващата сряда проектът за модернизация на ВМС да влезе за гласуване от правителството и оттам да бъде гласуван от НС. Това каза от парламентарната трибуна министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос за модернизацията на ВМС.

„Това ще означава и трите проекта за модернизация на армията да се движат едновременно. Разликата в приемането им от НС е някакви 20 дни“, обясни той и уточни, че проектът за модернизация на ВМС ще се забави с 1 година.

„Забавянето е заради провалената процедура, от отказа на фирмата, която спечели да подпише договора. Надяваме се първият кораб да бъде приет през 2021 година, а вторият 2022 година“, поясни Красимир Каракачанов.

„Проектът трябваше да бъде актуализиран, към него да се добави стойността на ДДС. Това е отработено, в момента тече междуведомственото съгласуване“, посочи военният министър. „До момента няма забележки, включително и от Министерството на финансите, които са винаги най-акуратни при обследване на такива проекти“, каза още Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България