Красимир Каракачанов: Не мисля, че скандалът с апартаментите ще разклати властта

Снимки: Денислав Стойчев

Не мисля, че скандалът с апартаментите ще разклати властта, каза пред журналисти вицепремиерът и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Каракачанов коментира и слуховете, че Цветан Цветанов ще подаде оставка като шеф на парламентарната група на ГЕРБ. „Дали Цветанов трябва да поеме политическа отговорност решава политическото ръководство на тази партия или самият той", смята лидерът на ВМРО.

Каракачанов разкри, че в понеделник или вторник другата седмица ще внесе Концепцията срещу циганизацията в Министерски съвет. Той уточни, че най-късно до понеделник трябва да се направи окончателната редакция с някои интересни идеи, които са били дадени на кръглата маса, и след това концепцията ще е готова за внасяне в Министерски съвет.

Сред новите предложения са полагането на общественополезен труд. То предвижда хора, които не заплащат административните си глоби или нямат такава възможност, да полагат общественополезен труд - безвъзмезден, в полза на обществото. Според него така представителите на циганската общност, които нарушават закона, няма да остават с усещането за безнаказаност. „За част от мерките, които сме предложили, се налага само администрацията, която отговаря за тяхното прилагане, да бъде стегната и да си върши работата. Санкциите ще бъдат за администрацията, която не си изпълнява задачите“, отбеляза той.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика