Красимир Каракачанов: Юридически съветник е заблудил президента за указа за освобождаване на Маринов

Снимка: Архив

„Не бих искал да го наричам война, това е излишна конфронтация. Някой юридически съветник е заблудил президента”. Това обяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред БТВ по повод задочната престрелка между управляващите и президента Румен Радев заради освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР, за да бъде избран за вътрешен министър.

По думите на военния министър държавният глава бърка указа за назначаване с този за освобождаване от пост.

Също като премиера Бойко Борисов той коментира, че ако утре Радев не издаде указ, няма как Маринов в четвъртък да бъде избран за министър от парламента.

Каракачанов уточни, че подкрепя кандидатурата на Младен Маринов, защото е започнал от работа на улицата и е стигнал до поста главен секретар на вътрешното министерство. Дали ще се справи като министър на вътрешните работи времето ще покаже, уточни той.

„Най-разумният и честен вариант към нашите избиратели е да се явим на европейските избори заедно. Зависи дали тримата лидери ще потиснем личното си его” отговори лидерът на ВМРО на въпроса дали трите партии в Обединените патриоти ще се явят заедно на европейските избори догодина.

С Валери Симеонов и Нено Димов поискахме оперативен МС относно позицията на България за санкциите към Унгария, каза вицепремиерът Каракачанов.

Той пусна и статус в социалните мрежи, от който става ясно, че председателят на ВМРО – Българско национално движение на Министерски съвет ще отстоява позиция в защита на Унгария и срещу двойните политически стандарти на Съюза:

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика