Красимир Ципов: Не влизайте в контакт с избягалите затворници, ако ги забележите

Снимка: Архив

Да се обърнем към гражданите с призив, от една страна да бъдат внимателни, защото се касае за затворници с присъди „лишаване от свобода“ за дълъг срок, от друга страна да подадат веднага информация в най-близкото районно управление на МВР или тел. 112, ако бъдат забелязани лицата. Това призова заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по Канал 3 във връзка с ци от Софийския затвор.

Ципов подчерта, че МВР по никакъв начин не е ангажирано с охраната на затвора, но ще бъде ангажирано с издирването на двамата бегълци. „Има данни, че са ги чакали лица, които са били маскирани. Всичко е въпрос на доказване и установяване на тези факти и обстоятелства“, поясни Ципов.

На въпрос защо служителите на ГД „Изпълнение на наказанията“ не са употребили оръжие, той отговори: „Може би тогава преценка е била такава, че застрашават живота и здравето на техни колеги, както и че използването на оръжие би увредило тези колеги. Има и информация, че тези техни колеги са били използвани за жив щит“.

Зам.-министър Ципов увери, че СДВР е предприела всички необходими мерки и призова, ако граждани забележат издирваните лица, да не влизат в контакт с тях, а веднага да съобщят на компетентните органи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право