Кредиторите на ЦСКА вече си взимат парите

Обещание дадено – обещание изпълнено!

Кредиторите на обявеното в несъстоятелност дружество ПФК ЦСКА АД вече започнаха да си получават парите. Някои от тях са били зарадвани със съобщения по мобилните си телефони за парични преводи в четвъртък. До четвъртък вечер обаче не всички имаха своите суми по сметките. Не е ясно каква е последователността на пускането на парите, но няма как едни да вземат, а други – не. Настоящите собственици на ЦСКА спечелиха търга за емблемата и историята, плащайки 8 милиона лева. По този начин Гриша Ганчев и Юлиян Инджов изпълниха обещанието пред феновете. Списъкът с кредиторите на ЦСКА наброява 143-а души, определени от съда. Държавата в лицето на НАП ще получи 4 486 200 лева, а те представляват 36,5 процента от задължението, което бившите шефове натрупаха – 12 292 256 лв.

При управлението на „Титан“ и Александър Томов забавянето на заплати беше ежедневие за ЦСКА и едва ли има служител от периода 2010-2015 година, който да не се е превърнал в кредитор на клуба. Има футболисти, които така и не взеха пари, защото побързаха да напуснат и да подадат жалби до ФИФА.

В същото време ЦСКА пусна защитника Жеферсон да се прибере за няколко дни в Бразилия по лични дела през паузата за националните отбори. Бранителят обаче ще е на линия за контролата срещу гръцкия „Арис“ в събота. „Червените“ пътуват ден преди мача за Солун. За последно ЦСКА гостува в града през 2008 година срещу ПАОК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт