Кремъл ще провери медийните информации за един от заподозрените за отравянето на Скрипал

Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, обеща медийните информации за личността на един от заподозрените за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания през март да бъдат проверени, предаде ТАСС.

"Разбира се, ще проверим информациите за този военнослужещ, ще проверим списъците с наградените", каза Песков пред журналисти в Душанбе, където придружава Путин за срещата на върха на Общността на независимите държави.

Вчера в. "Дейли телеграф" писа, че под името Руслан Боширов, както бе идентифициран по-рано един от двамата руснаци, заподозрени за отравянето в Солсбъри на бившия руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, всъщност се крие полковник Анатолий Чепига. Британският ежедневник твърди, че е установил това в съвместно разследване с разузнавателния сайт Белингкет (Bellingcat).

Кремъл обаче продължава да изхожда от презумпцията, че заподозрените от Великобритания са отравянето на Сергей и Юлия Скрипал, Александър Петров и Руслан Боширов, са граждански лица, отбеляза в същото време Песков.

Той увери, че руската страна "не разполага с никакви други данни". "Това, доколкото разбирам, е неформално разследване", допълни Песков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа