Крепост "Бърнли" не се даде и на "Челси"

Крепостта на "Бърнли" продължава да е една от най-стабилните в английския футбол. Новакът не се даде на "Челси", завършвайки 1:1. Само "Суонси", "Арсенал" и "Манчестър Сити" са успявали да спечелят на стадион "Търф Муур".

Испанецът Педро Родригес откри за "Челси" още в 7-ата минута. Робърт Брейди изравни виртуозно от пряк свободен удар в 24-тата. За "Челси" това е второ поредно реми като гост след друго 1:1 при визитата на "Ливърпул" на 31 януари. Тимът на Антонио Конте води с 10 точки пред "Тотнъм" и "Арсенал" "Шпорите" изостанаха в надпреварата, падайки от "Ливърпул" с 0:2 - първа шампионатна победа на "червените" през 2017 г.

Легендата на "Арсенал" Тиери Анри предрече, че французинът Н'Голо Канте трябва да бъде избран за играч №1 на сезона. Халфът дойде от "Лестър" през лятото и бързо стана барометър на играта на "Челси".

В същото време Арсен Венгер охлади страстите около бъдещето си с думите, че още му е рано за пенсия. Договорът на треньора с "Арсенал" изтича през лятото и не е подновен. Въпреки това, английските медии не спират да намират заместници на Венгер. Списъкът на желаните води триото Томас Тухел ("Борусия" Дортмунд), Диего Симеоне ("Атлетико") и Рафа Бенитес ("Нюкасъл"). А Йън Райт, легендарният голмайстор на "Арсенал", отново наля масло в огъня, като каза, че тимът се нуждае от нов мениджър.

"Не съм дал никаква индикация за бъдещето си - спокойно каза Венгер. - Може би съм уморен, защото станах рано сутринта и до късно работих..."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят