КРИБ и Техническият университет засилват връзката между образованието и бизнеса

Ректорът на Технически университет-София проф. дтн Георги Михов и председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев подписаха рамково споразумение за стратегическо сътрудничество. Снимка: Пламен Стоименов

Ректорът на Технически университет-София проф. дтн Георги Михов и председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев подписаха рамково споразумение за стратегическо сътрудничество.

Чрез него те ще засилят връзката между образованието и бизнеса и ще организират повече съвместни проекти.

„Партньорството ще ни помогне да направим по-задълбочен анализ на процесите на пазара на труда, да осъвременим материалната база в университета и да адаптираме обучителните си програми според изискванията на компаниите за по-голяма ефективност на бъдещите им кадри.“, заяви ректорът на ТУ.

„Вие подготвяте кадрите, а ние ги назначаваме и развиваме и трябва да работим заедно в тази посока“, заяви Кирил Домусчиев, председателят на КРИБ, който е и възпитаник на Технически университет-София и допълни: „Имаме прекалено много юристи, икономисти и други професии, които са заляли пазара на труда, а без инженери България не е за никъде“.

И двамата обещаха, че ще развиват съвместни инициативи, свързани със свободни работни позиции и стажове за студенти на университета в компаниите - членове на КРИБ. Предвижда се и по-голяма активност на бизнеса в учебния процес на университета чрез участие на представители на КРИБ и нейни компании-членове в презентации пред студенти, лекции, семинари или други събития, организирани от Техническия университет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България