Криминалисти задържаха двама мъже за серия от кражби във Враца

Снимка: Архив

При специализирана полицейска операция проведена на 26 ноември и ранните часове на 27 ноември са задържани двама криминално проявените и осъждани П.М. /43 г./ от София и Й.Т. /41 г./ от Славяново, обл. Плевен за поредици от кражби, извършени на територията на Враца, съобщиха от МВР за "Труд".

Според събраните до този момент данни, от края на юли до края на август т.г. мъжете са проникнали в пет магазина и четири офиса, откъдето отнели пари, компютри, лаптопи, таблети, флаш памети, лотарийни билети и други вещи.

В хода на спецакцията са извършени претърсвания на осем адреса на територията на София, Ботевград и селата Мировяне, Трудовец и Малорад. Иззети са множество доказателства за извършените посегателства. Проведени са редица разпити.

На П.М. и Й.С. са наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“. Продължава работата по документиране на цялостната им престъпна дейност.

Действията са предприети от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР - Враца, на РУ – Враца и на сектор „Грабежи“ при ГД „Национална полиция“ във връзка с водени редица досъдебни производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право