Катаджии изловиха кола-тайник за тютюн

тютюн, Шумен

Пътни полицаи, които работили по безопасността на движението в района на шуменското село Веселиново, изловиха кола, превърната в тайно скривалище за тютюн. Цялата задна седалка на "Рено Лагуна" била пълна с пакети нарязан тютюн. Иззети са общо 95 кг., съобщават от пресцентъра на шуменската полиция.

https://youtu.be/NXXxSiPsxbE

На находката бдителните униформени се натъкнали към 8 часа сутринта във вторник. Забелязали, че лекият автомобил, който се движи по прав пътен участък, щом зърнал полицейската кола, направил опит да избяга. Заради съмнителното поведение на водача, полицейските служители го последвали и го спряли за проверка.

45-годишният З.А. от Казанлък, който бил зад волана на автомобила бил видимо притеснен. На място пристигнали и извиканите криминалисти от РУ-Велики Преслав. При извършена щателна проверка било изяснено, че долната част на задната седалка е демонтирана. В тайни отделения на седалката са открити четири чувала, а в тях имало индивидуални пакети,  всеки по килограм.

Общият брой на вакуумираните опаковки е 95.

Водачът на автомобила З.А. от Казанлък е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За държане на акцизни стоки без бандерол е започнато досъдебно производство.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право