Криминалисти и психолози от МВР разкриха автори на грабеж и побой на старица

Криминалисти от Павликени и специалисти от Института по психология към МВР разкриха грабеж и побой над възрастна жена.

Престъплението е извършено на 7 септември тази година спрямо 96-годишна жена от село Бяла река. Извършителите проникнали в жилището на беззащитната жена, вързали й ръцете и краката, запушили устата й и задигнали 350 лв., след което напуснали къщата. В хода на проведените оперативно издирвателни и процесуално следствени действия е установено, че извършителите са 21-годишния А. А. от село Вишовград и 22-годишния М. С. от Бяла река, неизвестни до момента на полицията.

След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. Взети са им мерки за неотклонение "подписка". Работата по изясняване на случая продължава.

Втори инсцениран грабеж пък разкриха за два дни служители на полицейското управление в Полски Тръмбеш.

В 23 часа във вторник блюстителите на реда получили сигнал от 61-годишен мъж от село Раданово. Той обяснил, че в заведение в селото трима души, от които две непълнолетни момчета, чрез използване на сила са му отнели 70 лв. От проведените действия по разследването е установено, че тъжителя е дал неверни показания пред полицейските служители и е инсценирал заявеното от него деяние. В заведението внуците на брат му се пошегували с него, а той преувеличил случилото се, защото бил ядосан и не обмислил докъде могат да стигнат нещата.

Случаят е докладван в прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право