Криминалисти от Горна Оряховица удариха наркопласьори

Снимка: Архив

Полицаите издирили 15 редовни клиенти на дилърите от 4 града във Великотърновска област

Криминалисти от полицейското управление в Горна Оряховица елиминираха местни наркоразпространители. Реализацията е осъществена при специализирана полицейска операция за противодйствие разпорстранението на наркотични вещества.

В събота около 21,30 часа пред заведение в Лясковец в момент на сделка с дрога е задържан 30-годишния И. М. от Лясковец, известен с прозвището Зъба. В него са открити и иззети 15 топчета, съдържащи глави канабис. В същото време при проверка на жилище в града, обитавано от 30-годишния Д. М. са намерени и иззети 10 топчета, със същото съдържание. И. М. и Д. М. са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

От проведени незабавни издирвателни мероприятия са установени 15 души от Горна Оряховица, Лясковец, Долна Оряховица и Павликени, които редовно са купвали опиати от задържаните.

В неделя двамата наркодилъри са привлечени, като обвиняеми. И. М. е задържан за срок до 72 часа, а Д. М. е с мярка за неотклонение «подписка». Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

На 8 октомври при продължаване на специализираната акция са извършени проверки в Лясковец и Долна Оряховица. При проверка на лек автомобила в Лясковец е намерена угарка от цигара.

При полеви наркотест е установено, че цигарата съдържа наркотични вещества. По време на спецоперацията е изяснено, че въпросният папирос е на пътник в автомобила и това е 33-годишния И. С. от стражишкото село Бреговица. Същата вечер в Долна Оряховица в неизползваема каменна шахта са намерени около 200 гр. марихуана. При акцията е установено, че наркотичнотго вещество е собственост на 42-годишния М. М. от същия град. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По двата случая са образувани бързи производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България