Криминалисти от РУ-Нови пазар разтуриха оранжерия с канабис

Стопанска постройка в покрайнините на град Нови пазар, Шуменско, била превърната в модерна оранжерия за отглеждане на канабис. На наркорастениевъдството се натъкнали криминалисти след упорито проследяване на местния жител Венцислав Чобанов/34г./. Към 9,30 часа в четвъртът грижовният стопанин бил изненадан в помещенията и дори оказал съпротива. Това разказаха пред журналисти в петък шефът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим и началникът на новопазарските полицаи инсп.Веселин Райнов.

Криминалистите открили две помещения, пригодени за отглеждане на канабис. В едното имало 77 саксии с канабисови растения, всяко на различен стадий на развитие, на височина между 50 и 80 см. Наркооранжерията от закрит тип била оборудвана с вентилационна, отоплителна, осветителна и поливна инсталации в работен режим. За растежа на растенията били създадени много добри условия. При извършения полеви наркотест са реагирали на канабис. В съседно помещение са открити препарати, съоръжения и материали за отглеждане на наркотревата.

Имало и вече готов изсушен материал, открити са два плика зелена тревиста маса с общо тегло 340 грама.

Венцислав, известен с прякора Бомбето, е криминално проявен. Известен е на полицията с кражба на стоки от хранителен магазин, кражба на метален стълб край язовир, на голямо количество машинно масло от предприятие в Нови пазар.

След доклад на материалите в Окръжна прокуратура-Шумен мъжът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.354а и 354в от НК. В петък прокуратурата поиска постоянен арест за наркопроизводителят и Окръжният съд в Шумен уважи искането. Бомбето остава в ареста, а работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Шумен. Мъжът бил безработен, грижел се за жена и дете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право