Криминалисти от София откриха депо за разфасоване на крадени коли

Столични криминалисти разбиха депо за съхранение и разфасоване на крадени коли, съобщиха от пресцентъра на полицията. Задържани са трима мъже, на които са подигнати обвинения;с прокурорско постановление са задържани за 72 часа, предстои искане за постоянното им задържане.

В хода на проведена спецакция, служители на секторите „Престъпления свързани с МПС” и „Кобра” при СДВР са задържали двама мъже и жена за противозаконно отнемане на лек автомобил. Последвали оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на територията на ж. к. „Гевгелийски”, при които полицаите открили хале с укрити разглобени на части множество коли, обект на противозаконно отнемане на територията на София.

%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b8-%d0%bc%d0%b2%d1%80-1

Наемателят на склада бил установен и също задържан. Изяснено е, че тримата мъже са многократно регистрирани за различни престъпления, а в хода на разследването е установена по категоричен начин съпричастността им към намереното крадено движимо имущество.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура на двамата задържани било повдигнато обвинение за противозаконно отнемане на МПС, а на наемателят – за вещно укривателство. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Утре предстои внасяне на искане в Софийския районен съд за постоянното им задържане.

Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност в рамките на образуваното досъдебно производство продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право