Криминалисти разкриха две оранжерии за отглеждане на марихуана в София

При проведена специализирана полицейска операция на територията на столицата служители на отделите „Криминална полиция” и „Разследване на общата престъпност” при ГДНП са разкрити две оранжерии за отглеждане на марихуана. В акцията са участвали и служители на Столичната дирекция на вътрешните работи. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

Задържани са двама мъже - К. Г. /31 г./ и М. М. /24 г./, за които има данни, че се занимавали с отглеждането и разпространението на наркотичните вещества.

В хода на процесуално – следствените действия на адреси в квартал „Разсадника“ са открити помещения, пригодени за отглеждане на марихуаната. Оттам криминалистите иззели голямо количество зелена и суха растителна маса, както и различни пособия - лампи, вентилатори, трансформатори за електроенергия и електронна везна.

По случая е образувано досъдебно производство. На двамата мъже са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4, алт. 1 от НК и за престъпление по чл. 354в, ал. 1 от НК. След изтичане на 72 – часовите мерки за задържане, са им наложени постоянни мерки за неотклонение “задържане под стража”.

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право