Криминалисти разследват побой и твърдения за грабеж на 1300 лева

Снимка: Архив

Криминалисти от Велико Търново разследват случай на побой. Сигнал за случая е получен в събота в 03,53 ч. Подателят е 26-годишен мъж от Карнобат, който твърди, че е бил пребит и му била отнета сумата от 1300 лв.

От проведените първоначални действия по разследването е установено, че около 03,00 ч. пред нощен клуб в областния град потърпевшият и негов приятел на 29 години от Нова Загора се запознали с мъж, който им обещал да се позабавляват. С такси тримата стигнали до великотърновското село Пчелище, където между непознатия и мъжът от Нова Загора е възникнал скандал, който прераснал в сбиване. От проведените действия по разследването е установено, че мъжът с когото са се запознали потърпевшият и приятелят му, е 29-годишният Г. И. от Павликени, известен на полицията и осъждан.

Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. От проведените процесуално следствени действия до момента по категоричен начин е установено, че подателят на сигнала е дал частично невярна информация. По безспорен начин е изяснено, че след побоя потърпевшият е предал 1300 лв. служебни пари на приятеля си, като идеята била по-късно двамата да се облагодетелстват от тях. По случая е започнато досъдебно производство за грабеж. Работата по изясняване на фактическата обстановка продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право