Криминалистът Ботьо Ботев: Личността Митьо Очите представлява голям интерес за турските служби

Димитър Желязков - Митьо Очите е личност, която в годините, когато се е развивала организираната престъпност, е била необходима на много хора. Това коментира криминалистът Ботьо Ботев пред БНТ. Според него развитието на обществените процеси в онова време е благоприятствало създаването на престъпни групировки.

Полицията и службите в Истанбул са изключителни професионалисти, процесът по връщането на Митьо Очите в България е забавен заради дейности по проверка, която съответните служби са прилагали. Но това е била нормална процедура, която е вървяла според изискванията, поясни Ботев.

Според него личността, дейността, взаимовръзките и каналите, които е използвал Димитър Желязков, представляват интерес на съответните служби в Истанбул.

Криминалистът коментира, че в началото Димитър Желязков е работил като шеф на момичета, които разнасят цветя по заведенията в Несебър и Слънчев бряг, а на по-късен етап се превръща в "бос" на региона. Според Ботьо Ботев в организираната престъпност се гонят онези хора, които не владеят улицата, а Димитър Желязков е бил подходяща личност, която да се утвърди в тези среди.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България