Криминалистът Ботьо Ботев: Убиецът на Виктория Маринова е психопат, но малко вероятно психично болен

Криминалистът, разследвал най-жестоките престъпления у нас помни сходни на убийството на Виктория. Сексуални посегателства, завършили с брутално отнемане на човешкия живот – без да има личен мотив. Според Ботьо Ботев, най-вероятно убийството на Виктория е инцидентно, а не планирано, съобщи БТВ.

„Тук се касае до действия инцидентни, брутални, нагли, които, ако се върна в миналото, са съпътствали почти всеки подобен случай. Имали сме случай когато се хване извършителят и го питаш защо така – вдига рамене: „Не знам, не помня нищо. Те изпадат в екстаз, психично заболяване”, спомня си Ботев.

По думите му сексуалното насилие с фатален край в повечето случаи е съпътствано с изключителна наглост и бруталност, дори гавра. Мотивът на посегателството е сексуален, а не грабеж, смята криминалистът.

Според него до фаталния завършек се е стигнало заради желанието на извършителя да прикрие деянието си – което вероятно ще се окаже, че не е първото му.

Според Ботев убиецът е психопат, но малко вероятно психично болен. Въпреки, че проверяват близката клиника: „Практиката медицинска казва, че тези, които са засегнати от по-стандартните форми на психично заболяване извършват действия без да се прикриват. А тук има умисъл, размисъл по отношение на прикриване на деянието”.

Топ криминалистът вярва, че ако са използвани максимално първите часове след престъплението, убийството на Виктория ще бъде разкрито.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право