Криминално проявен отвлече 16-годишна

Илюстрация: Архив

Криминално проявеният Георги К. отвлякъл 16-годишно момиче от автобусна спирка. Това съобщиха от Бургаския окръжен съд, който е наложил арест на похитителя. Инцидентът станал край спирката, в района на УМБАЛ – Бургас.

Георги К. бил зад волана на джип, а момичето с инициали В. М. вървяло по тротоара. Внезапно Георги набил спирачки и след като хванал с двете си ръце за качулката на суитчъра, момичето, издърпал го и го качил принудително в лек автомобил.

16-годишната тийнейджърка обаче успяла да отвори вратата и да се изтърколи от возилото. Това се случило в района на Солниците, където я закарал похитителят.

По първоначални данни, двамата не са се познавали. Джипът не бил на Георги. Той работел в автосервиз и клиент оставил возилото си за ремонт.

Според съда, от събраните на досъдебното производство доказателства се извежда по категоричен начин обосновано предположение, че Георги К. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Това престъпление се наказва с „Лишаване от свобода“ от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния, съобщиха от съда.

Съдебният състав е преценил, че обвиняемият може да се укрие, с цел да осуети наказателно преследване, затова му е наложена мярка арест.

Георги К. е с множество предходни осъждания, казаха още магистратите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право