Криминално проявен стреля с въздушна пушка по домашно куче край Бургас

Илюстрация: Архив

Криминално проявен мъж е стрелял с въздушна пушка по домашно куче. Животното е ранено. Инцидентът е станал в района на вилната зона на парка "Росенец" край Бургас. Това съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

Кучето е двугодишно, порода "немски шпиц" и е собственост на 40-годишна бургазлийка. По нейни данни извършителят на стрелбата, който бил в компанията на млада жена, се оттеглил с лек автомобил "Опел Тигра", с бургаска регистрация. Своевременно отзовалите се на сигнала полицейски служители спрели в близост до хижа "Странджа" в парка "Росенец", въпросния лек автомобил, като констатирали, че същият е шофиран от 32-годишната криминално проявена Н.В., придружавана от криминално проявения Д.М., 33-годишен, и двамата от Бургас.

В автомобила е открита въздушна пушка заедно със седем сачми, за която не са представени документи. Водачката Н.В. е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества, като дрегерът отчел - 0,6 промила алкохол в издишания въздух, а наркодрегерът положителна проба за употреба на канабис и опиати.

Н.В. е задържана за срок от 24 часа, като по случая е образувано бързо полицейско производство. След разговори с очевидци на стрелбата по кучето е констатирано, че извършител е Д.М., който също е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право