Кристиана: Чиста красота без силикон

Българката, станала трета в “Мис Нация”, харесва естественото излъчване без пластични намеси

Интернет инициативата “Без грим в изолация” набира скорост

“Няма жена, на която всичко да й е идеално и да не й се налагат някакви корекции, но аз не бих направила каквото и да било, дори и нещата, които не харесвам във външността си - казва Криси. - Пренаситихме се от изкуствена красота. Аз самата се придържам към естетически издържаното и се радвам, защото това ме прави различна. Това е моята индивидуалност.”

Кристиана Рангелова е ослепително красива и лъчезарна русокоска със сини очи. Прослави се през декември, когато се класира трета на “Мис Нация” - един консервативен конкурс, в правилата на който се изключваха каквито и да било пластични корекции, нямаше и дефиле по бански. С Криси си говорим за това, че напоследък много холивудски звезди и модели говорят за връщане към естествената красота - без грим и пластични намеси.

Има цяло движение, като известни красиви дами се снимат без никакъв грим и публикуват снимките в инстаграм и фейсбук. Има и инициатива сред знаменитостите “Без грим по време на изолация”.

Лесно й е на Кристиана да отрича пластичните корекции, ще си каже някой, при такъв външен вид. Кристиана обаче е категорична, че не би пипнала нищо във външността си, освен да носи брикети - за да има здрави и бели зъби. Не би променила формата на носа си. Не би си коригирала и гърдите. Сега е на 23, предстои й някой ден да стане майка. Смята, че кърменето е най-естествения и здравословен начин на хранене на децата и е категорична, че не би го пропуснала. Дори от това да пострада формата на гърдите й. “Придържам се към естественото”, казва Криси.

От малка мечтае за сцената, но не тази на конкурсите за красота, а на музиката и концертите. Винаги е искала да се занимава с музика. Има талант и още като ученичка е солистка в хора за народно пеене в 51-во софийско училище. По-късно се влюбва в поп и джаз музиката и посещава “Войс Академи”. Години наред ходи на уроци при известната вокална педагожка Алис Боварян.

Кристиана обаче смята, че е задължително човек да има стабилно образование, преди да реши окончателно с какво да се занимава. Кандидатства журналистика и право в УНСС и е приета и в двете специалности. Но записва право. “Защо право? Аз така съм отгледана, и дори в речника ми има много юридически термини. Майка ми и баща ми са юристи, сестра ми също учи право”, казва Кристиана.

Харесва й съветът на майка й, че завършвайки право, може да се занимава с любимата си журналистика, докато ако следва журналистика, няма да има възможност да практикува право. “Родителите ми никога не са ми се месили в избора”, казва Криси. Но правото е нещо като естествен избор на момичето, израсло в семейство на двама юристи. Кристиана е в V последен курс по специалността в УНСС и се надява през октомври да може да приключи с държавните си изпити. “Не съм се отказала от журналистиката, много сериозно го имам като идея и смятам да запиша магистратура след това”, казва Криси.

“Не съм решила още каква ще стана - адвокат, съдия или прокурор. Ще видим като си взема държавните изпити и после като се явявам на конкурси. Но най-вероятно няма да бъда съдия. Майка ми е съдия и виждам колко е тежко. Харесвам наказателното право, интересно е, но е и голяма отговорност”, казва младата дама.

Тя е на 12 години, когато майка й я записва на курсове за модел в агенция “Визаж”. Преди 3 години е пътувала до Япония, била е в модна агенция в Токио. Повече е ангажирана като фотомодел. Снимала се е в реклами, музикални филми. “Даже на багер са ме снимали в една реклама”, смее се Криси. Участвала е в клипове на Рафи, Део и Играта, на Атанас Колев и Боро Първи. А също и в реклама на “Биг Брадър” и във филм - “Непобедимите” в студио “Ню Бояна”. Ходила е на курсове и по актьорско майсторство във “Войс Академи”.

“Аз съм зодия Близнаци и имам палитра от качества, и характерът ми също е многоцветен”, смее се Криси. Казва, че от всичките й занимания извън основната професия, която е избрала - правото, пеенето си остава любимо, а също и модата. Споделя, че има ново предложение да представя България на друг международен конкурс за красота в края на тази година в Италия. Но не й се говори за това, а и нали епидемията ни показа колко крехки и нищожни са нашите планове пред лицето на бедствието...

Кристиана беше една от българките, които обединиха нацията ни по време на конкурса “Miss Nstion” в Дубай. Канят я на този изключително консервативен конкурс със седалище в Унгария, след като виждат нейни снимки в инстаграм. Идеята е да представя България като символ на чистата красота, без корекции. “Беше ми много интересно на конкурса. Аз много обичам да пътувам и харесвам такива неща, на които да се развиваш, да опознаваш различни хора, неща, места”, казва Криси.

Радва се, че идеята на конкурса - без никакви корекции и без дефиле по бански - се харесва толкова широко у нас. Нейни приятели разгръщат широка кампания, с много гласност в медиите и социалните мрежи. Организацията е железна, много хора поматат и пишат за това. Участва и на Коледния Бал на тамплиерите.”Българите се сплотиха около тази идея. Сама четох статии, в които отдолу хората коментираха: “Хайде, дайте сайта, да гласуваме за момичето, да се обединим!”. Вярвам, че българите могат да се обединят около една обща стойностна кауза. Правят го и сега, по време на кризата”, казва Криси.

В интерес на истината, дори и да не е имало забрана участничките да не се явяват на дефиле по бански, Кристиана би спечелила. Тя има перфектните мерки 83 - 59 - 89. Докато победителката от Судан и класираната на второ място индийка са с доста по-пищни форми. “Не пропорциите бяха важни, а излъчването”, казва Кристиана. И тъй като гласуването е онлайн, чести са коментарите, че ако нашето момиче беше от някоя друга държава с по-многобройно население, би се класирало на първо място. Дори представителката на многомилионна Русия остава след нея.

Разбира се, имало е и неприятни моменти. На две наши онлайн платхорми публикуват колаж от две снимки. На едната е Радинела Чушева, “Мис България”, която хората широко критикуваха най-вече заради силикона в устните, а на другата - Кристиана. И върви призив в стил “Сравнете”. В гласуването в две отделни платформи резултатите са съответно 98% и 97% в полза на чистата красота на Кристиана. “Беше ми неприятно да ме съпоставят. Не можем да бъдем съпоставяни, тук на преден план е идеята. Резултатите показаха, че българите сякаш вече се осъзнават. Пренаситиха на изкуствените неща”, казва тя.

Харесва й слоганът на конкурса “Остани себе си”, защото й пасва като стил на живот. “През цялото време това се повтаряше и аз смятам, че това те прави различен, това е твоята същност и индивидуалност. Отзивите бяха изключително добри, не видях нито един лош коментар за себе си. Радвам се, че идеята за чиста красота без корекции изключително много допадна на хората”, споделя Криси.

Нейното лично социално дистанциране е свързано с четене на много литература по самоусъвършенстване, която тя е обичала и преди това. Харесва й да чете по теми “Силата на мисълта”, “Мисленето може всичко”, “Мисли положително”. Липсват й нещата, които е обичала да прави преди - каране на ски, на кънки и ролери, разходки сред природата. Разпуска с джаз и поп - музика, която обича да слуша. Не спазва никакви диети. “Не съм злояда, обичам храната, харесвам различни кухни. Имам късмета, че обичам всички плодове и зеленчуци”, казва тя.

Как вижда бъдещето си в тези несигурни времена? Освен професионалната реализация, Кристиана иска да продължи с конкурсите и моделството. “Доставя ми удоволствие, правя го с желание и смятам, че съм добра в това. Много контакти съм си изградила и веднага след като това е възможно, ще продължа да работя здраво и да се снимам в добри проекти”, казва младата дама. Споделя, че би се включила в благотворителни проекти в подкрепа на хората и животните, които много обича.

Напред във времето мечтата й е да има едно много хубаво семейство, здраво и много сплотено. “Аз съм изключително семейно настроен човек. Много си обичам семейството, много държа на тях. Много съм привързана”, казва Криси. На този етап е решила, когато има мъж до себе си, да му съобщава, че образованието й е на първо място. Иска да завърши, да има една стабилна основа и оттам нататък може да мисли за сериозна връзка. И то такава, която да е на основата на споделена любов и да се превърне в нейна постоянна и единствена.

“Нека всички ние бъдем добри и да допринесем за красотата на света с красотата на своите постъпки - е призивът на Кристиана. - Добротата е малка част от тази красота. Тя е тази, която ни кара да се чувстваме значими. Разбира се, не можем да помогнем на всички и да разчитаме на другите, но това, което можем да направим е много да обичаме!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица