Крум Зарков, БСП: Готови сме да тръгнем на битка с паралелната държава, надяваме се хората да ни последват

Нарекохме корупцията в страната ни - паралелна държава. Готови сме да тръгнем на битка с корупцията и се надяваме хората да ни последват. Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Русе Крум Зарков по БНТ.

Той обясни, че „БСП за България“ има разработена програма както за Северозападна България, така и за Странджа-Сакар, Родопите, планинските и полупланински региони. „Тези региони обаче са практически обезлюдени. Но проблеми има не само там“, обясни Зарков. По думите му е нужно регионалната ни политика да се води по различен начин.

„Време е МРРБ да не бъде само министерство на строежа, а министерство на регионалното благоустройство, каквото би трябвало да бъде“, каза Зарков и допълни, че хората в страната вече имат избор. „Тези, които не работят за 300 лв., бягат в София или в чужбина“, обясни водачът на листата на левицата и допълни, че в програмата й има предвидени мерки за справяне с проблемите.

Крум Зарков обясни, че предложението на левицата за въвеждане на данъчно облагане в размер на 20% за всички с доходи над 120 000 лв. за година е, за да се въведе справедливо облагане на доходите на хората в страната. „Защото в обществото ни има огромни неравенства. Защото 41% от хора живеят в риск от бедност. От тази мярка ние очакваме приход от около 50 млн. лв., които могат да бъдат дадени, например за семействата с деца“, обясни Крум Зарков.

По повод санкциите срещу Русия, Крум Зарков каза, че левицата е последователна в позицията си, че те не само не помагат, но вредят за решаването и на глобалните геополитически проблеми в световен мащаб.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика