Крум Зарков: Животът на парламента вече зависи изцяло от ДПС

"На днешното заседание на НС н БСП лидерът на БСП Корнелия Нинова ще направи анализ на новата политическа обстановка , защото от вчера тя е качествено различна - животът на парламента вече зависи изцяло от ДПС и дали ОП и ГЕРБ ще приемат техните условия, за да ги накарат да се регистрират в зала". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков преди началото на заседанието на НС на БСП, съобщиха от пресслужбата на левицата.

По повод обвиненията, че БСП не е в пленарна зала, когато се гласуват важни закони той заяви: "Видяхме как се коват закони в петък. Един закон, обявен като много важен от управляващите, беше оттеглен вследствие на договорка".

Крум Зарков заяви, че предстои обсъждане и на приоритетите на БСП в парламента. "За нас този парламент е изчерпан, затова се обявихме за предсрочни избори", заяви той.

Като друга важна точка Зарков посочи и "Визия за България", по която в последния месец са проведени над 150 срещи. Тя трябва да даде нова перспектива на страната. "Ще обсъдим резултатите и ще видим как ще продължим напред. С "Визия за България" отиваме отвъд един изборен цикъл. Искаме да начертаем път за Българя напред, политически път, и него ще отстояваме на всички избори, които идват в следващите месеци", каза още той.

Зарков обясни, че в края на заседанието ще бъдат направени важни промени в Националния предизборен щаб, защото БСП започва подготовка за избори - много вероятно е те да са предсрочни парламентарни, но при всички случаи, идват европейски и местни избори и БСП трябва да бъде готова за тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика