Крум Зарков: Имаме повече гласове, отколкото преди 5 години, всички други партии или остават на същото ниво, или губят подкрепа

Ние сме в криза на партийната система и на представителната демокрация, като неин израз са ниското доверие и ниската избирателна активност. Нужни са обаче по-силни за обрисуване на нова политическа алтернатива - трябва не просто да се качва по малко от вота, а и да се стига до изборна победа. Това коментира пред БТВ Крум Зарков от БСП. Днес лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че ще поиска нова процедура за председател на левицата , като ще участва в надпреварата, а подобни процеси ще се случат и във всички останали структури.

"Резултатите на партията ѝ позволяваха да има аргументи, че тези избори не са провал на БСП - ще имаме повече представители в Европейския парламент, имаме повече гласове, отколкото преди 5 години, всички други партии или остават на същото ниво, или губят подкрепа", посочи Зарков.

Той освен това отбеляза, че сочените от анализаторите негативи на кампанията на БСП само преди 2 седмици (когато левицата все още водеше пред ГЕРБ) са били разглеждани като позитиви. "Победата на ГЕРБ не може да се тълкува като прошка&amp", категоричен беше той.

"БСП загуби изборите, това е факт, но БСП не се е отказала от основната си цел - да се изгради като алтернатива на настоящото статукво на управлението. За да продължи тази борба след изборите, трябва да се обърнем и да поискаме доверие от хората, които гласуваха", подчерта Зарков. По думите му Националният съвет може да задължи общинските и областните организации да проведат процедури за избор на ръководства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика