Крум Зарков: Промените в ръководството на БСП бяха приети с голямо мнозинство

Снимка: БНТ

Депутатът и председател на парламентарната група на БСП за България Крум Зарков заяви, че от БСП са готови да съдействат на здравния министър, за да може нивото на здравеопазването да бъде подобрено.

"Когато чуем, че здравеопазването ни не е било в такова състояние никога, и това аргументирано, значи че е наистина е сериозно. Въпреки, че съм от опозицията, пожелавам на здравния министър да се справи с проблема", декларира Зарков по БНТ. "Готови сме без предразсъдъци да разгледаме всяко негово предложение. В групата на БСП има изявени медици. Готови сме да търсим съдействие, консенсус и подкрепа по тази тема. Надявам се да е възможно", каза Крум Зарков.

Относно новоизбраните членове на изпълнителното бюро на БСП, той заяви, че всички те са избрани с мнозинство.

"Не е тайна за никого, как се случват избори в една такава институция. Това са процеси на разговори, договорки и т.н. Именно за това предложихме, по изричното настояване на Корнелия Нинова, председателят да се избира директно от партийните членове. Предложението за заместник-председатели е изключителна отговорност на председателя. Той предлага, а националният съвет одобрява. Всичките предложения бяха приети с голямо мнозинство. Готови сме със състава на изпълнителното бюро и сме готови за много работа", заяви Зарков.

„Няма основания за обвинения към Нинова. БСП е в растеж и подем. Има голяма парламентарна група. Трябва да се очертаем като ясна опозиция и алтернатива, а ИБ трябва не само да даде импулса, но и да капитализира работата на групата, с оглед на бъдещите предизвикателства“, допълни Зарков. Според него всеки ден управляващите доказват, че БСП е била права в предизборната кампания за това, че те отново ще отстъпят от обещанията си.

Народният представител от БСП подчерта, че на пленума е приет и бюджет на партията. „Заложихме нови неща – проектно финансиране на общински и областни организации, които да мотивираме да са по-активни; изцяло нов начин на политическо образование и много по-силна кадрова политика“, уточни той. По неговите думи все повече хора в активна възраст, на които и през ум не им е минавало да се обърнат към БСП, днес се интересуват от партията. „Не искаме всеки един от тях да стане партиен член, но се опитваме да създадем необходимата атмосфера за мисъл, а след това и за действие“, посочи депутатът.

„Ревизията на предишния кабинет „Борисов“, направена от служебния кабинет, беше формална и недостатъчна“, коментира Крум Зарков по повод оценката за работата на служебния кабинет, приета от НС на БСП. „Ние имахме едно предложение – Деница Златева и се гордеем с нейната работа. Не е случайно, че тя получи и такова високо признание“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика