Крупие инсценира обир на казино в Бургас

Въоръжен грабеж е инсцениран в игрална зала в Карнобат, съобщиха от ОДМВР - Бургас.

На 22 януари около 04.30 часа в Районно управление - Карнобат е получено съобщение за въоръжен грабеж, извършен в игрална зала, разположена на карнобатската улица "Васил Левски". По данни на 30-годишен мъж с инициали И. С. от Карнобат, работещ като крупие в залата, непосредствено след спиране на електричеството в обекта, влезли двама маскирани мъже, единия от които въоръжен с телескопична желязна палка, а втория - с огнестрелно оръжие (пистолет).

И. С. заявил, че след заплахи и удар с коляно в областта на главата над дясното му око, извършителите отнели общо около 6000 – 7000 лв., представляващи оборотната парична сума в игралната зала, както и наличността в касата и мобилен телефон.

Служителите от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Карнобат обаче констатирали, че се касае за инсцениран грабеж с цел присвояване на паричната сума. От проведените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че И. С. в съучастие и с помощта на съпругата си – Г. С., 21-годишна от Карнобат присвоил сумата от 7242 лв. (предадена с протокол за доброволно предаване).

Съпрузите направили пълни самопризнания, като обяснили механизма за извършване на престъпното деяние. След уговорка по телефона около 04.16 часа на 22 януари Г. С. прекъснала електрозахранването в игралната зала, чрез изключване на главния ключ в ел. таблото, разположено зад сградата, като по този начин препятствала работата на камерите за видео наблюдение. Взела присвоената от И. С. парична сума, който укрила в съвместното им жилище. И. С. алармирал за извършения въоръжен грабеж, но въпреки дадените показания, видими следи от удари в областта на главата му, не са забелязани. И. С. е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право