Кръв се лее в дербито на Истанбул

В кървава баня се превърна голямото истанбулско дерби „Фенербахче“ - „Бешикташ“. Полуфиналният реванш за купата на Турция (2:2 в първия мач) беше прекратен при 0:0 в 58-ата минута. Тогава от трибуните полетяха всевъзможни предмети и някои улучиха двамата треньори на гостите. Шенол Гюнеш, трети в света с Турция от Мондиал 2002, бе откаран спешно в болница. Главата му бе зашита с пет шева. Съдията нямаше друг избор, освен да прекрати коридата. Пострада и Ердинч Гюлтекин, по чието лице се виждаха многобройни рани.

Още от старта на мача феновете на „Фенербахче“ хвърляха по терена факли, монети и бутилки. При изпълнение на ъглов удар португалският национал от „Бешикташ“ Рикардо Куарешма бе улучен от ключодържател. Съдията Мете Калкаван държа отборите 20 минути в съблекалнята, но реши, че няма условие двубоят да продължи.

Според германския вестник „Билд“ в тунела и пред съблекалните играчи на „Бешикташ“ са атакувани с юмруци от стюарди на стадион „Шюкрю Шарачоглу“.

Още преди екшънът да ескалира, дербито бе повече от горещо. В 30-ата минута португалецът Пепе от гостите получи директен червен картон за брутално нарушение. При него от трибуните се опитаха да щурмуват терена, но тежко въоръжените полицаи ги спряха.

Все още не е ясно каква ще е съдбата на мача – преиграване, доиграване или служебна победа за „Бешикташ“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят