Кръгла маса под наслов „Чуй ме! Виж ме!” организира в Пловдив Обединението на жените социалисти

Обединението на жените социалистки от Пловдивска област организира кръгла маса под надслов: „Чуй ме! Виж ме!”, която ще се проведе на 11 декември (понеделник) от 11 часа в зала „Дружба” на парк –хотел „Санкт Петербург” в града под тепетата.

Дискусията е заключителната част от проект, свързан с един от най-чувствителните и актуални за обществото ни въпроси - насилието над жени и деца. Проектът „Чуй ме, Виж ме!” се реализира от Областния съвет на Обединението на жените социалистки в Пловдивския регион и цели да повиши осведомеността на обществото относно проблемите с насилие над деца и жени, последствията от него и начините да бъде осигурена адекватна подкрепа и грижа за пострадалите.

В рамките на кампанията в общините Сопот, Хисар, Марица, Стамболийски, Асеновград и Брезово бяха възстановени и реновирани пешеходни пътеки, всяка от които с надпис „Чуй ме! Виж ме!”. Издадена бе информационна брошура, която бе разпространена в административни структури на местната власт, стопански обекти, козметични и фризьорски салони, както и на граждани по време на акциите.

Участие в кръглата маса ще вземат депутатите Теодора Халачева, член на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и Георги Търновалийски, заместник-председател на комисията по бюджет и финанси в 44-ото Народно събрание, представители на законодателната, изпълнителната и съдебната власт, неправителствения сектор, учители и директори на училища, членове на ученически съвети и родители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони