Кръстиха диамант на руски борец

В Якутия кръстиха диамант на двукратен световен шампион по борба. Скъпоценният камък бе добит от руския гигант в бранша „Алроса“ през ноември, има 68,66 карата и вече носи името на местния любимец Виктор Лебедев. Церемонията бе в зала „Триумф“, която се пръскаше по шевовете от фенове, дошли да изпратят бившия национал и да му благодарят за победите и силните емоции през годините. През месец май Лебедев, който е и 6 пъти европейски шампион, прекрати кариерата си. А последното му участие на голямо първенство бе на олимпиадата Рио 2016, за която тренираше с Радослав Великов. Бронзовият ни олимпийски медалист от Пекин 2008 също бе в залата, за да изпрати своя приятел.

За повечето борци ловът и риболовът са хоби. Така е и с Лебедев. Шампионът обаче превърна това свое увлечение в бизнес, като наскоро откри и свой магазин със звучното име „Северен вълк“.

А в петък родната борба ще обяви 10-те най-добри наши състезатели за годината, както и призовата тройка на треньорите. Церемонията е от 12 ч в Европейския център „Диана“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт