КТ "Подкрепа": Българският учител не е престъпник, за да бъде следен или наблюдаван

Снимка: Архив

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" се обяви против видеонаблюдението в образователните институции. Българският учител не е престъпник, за да бъде следен или наблюдаван, се казва в становище на съсловната организация, информира БНР.

Няколкото случаи на насилие в детски градини провокираха протести на родители в големите градове на страната. Сред основните им искания са поставяне на камери и мандатност на директорите. Днес в Министерството на образованието ще има среща с различни институции по проблема.

Исканията на родителските организации са нагли, безотговорни, лишени от образователна логика, казват от синдиката. Българският учител е най-контролираният, атестираният, сниманият, критикуваният. Няма уважаваща себе си страна, в която учителят да се извинява публично и да се оправдава за приложените от него мерки. Няма цивилизована нация, която да не вярва на учителя и да го подлага на ежедневен шпионаж.

Синдикатът заявява, че ако просветното министерство и останалите институции не предприемат адекватни мерки за защита на българския учител от родителската и ученическа агресия, може да се стигне до национални безсрочни протести.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България