КТ "Подкрепа": Нямаме официална информация за готвен протест в "Пирогов"

Ръководството на Медицинска федерация към КТ "Подкрепа" не е получило официална информация от ръководството на синдикалната секция в болницата за готвене на протестни действия от тяхна страна. Това съобщиха от синдиката във връзка с изнесената в медиите информация за напрежение сред работещите в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.

По-рано днес до редакциите на няколко медии беше изпратено съобщение за готвен протест на 29 септември, от 13.30 ч. пред входа на болницата, по повод "прибързано взетото решение на Ръководството на болницата за налагане на най-тежкото наказание - дисциплинарно уволнение" на дежурния екип от Спешно отделение. Документът, с който "Труд" разполага, е подписан от името на синдикалната структура на КТ "Подкрепа" в лечебното заведение.

Медиците бяха освободени с решение на директора, след като стана ясно, че са отказали да приемат 74–годишен мъж в тежко състояние, който по-късно почина.

Източници на "Труд" в "Пирогов" потвърдиха, че протест в защита на уволнените действително се подготвя за утре.

"Ръководството на МФ "Подкрепа" в най–кратки срокове ще проведе среща с представители на синдикалната секция и ръководството на лечебното заведение и едва тогава ще разгласи официална позиция по случая", посочват от КТ "Подкрепа".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве