Куба уплаши „дружината“

Полша започна успешно защитата на световната титла по волейбол. Пред над 3000 полски фена в залаКонгреснавъв Варнадружинатанадигра с 3:1 (18, 19, -21, 14) младия състав на Куба, който оказа повече съпротива, отколкото се очакваше.

След два лесни гейма за поляците кубинският тим се отърси от притеснението и успя да обърне третата част с помощта на резервите Йохан Леон и Хесус Херера, които забиха асове. Карибците запазиха инерцията и дръпнаха с 8:4 в четвъртия гейм, което принуди Полша да покаже защо е световен шампион. Дружината спечели 12 от следващите 14 разигравания и с лекота затвориха мача. Артур Шалпук заби 20 точки за успеха, а Хавиер Рохас отговори с 12 т. за Куба.

Бях предупредил играчите, че ни очаква труден мачзаяви треньорът на Полша Витал Хайнен. - Видях някои много перспективни играчи от кубинския отбор. Нашите фенове бяха страхотни.“

Специалистът обаче си изпати за вниманието, с което удостои медиите. Оказа се, че бусът на тима заминал без него. „Явно ще ми са наложи да вървя 15 км, някой да каже на играчите, че ще закъснея за видео разбора“, пошегува се Хайнен.

Късно снощи завърши вторият мач на Полша от групаD” срещу Пуерто Рико, както и срещата на България с Иран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт