Кубрат Пулев би по точки Кевин Джонсън (СНИМКИ)

Снимки Благой Кирилов

Кубрат Пулев спечели 25-ата си победа на професионания ринг, след като взе по точки мача си с Кевин Джонсън-Кингпин в голямото шоу в „Арена Армеец“. Пред около 10 000 зрители, българинът защити интерконтиненталната титла на Международната боксова федерация (IBF) и остава задължителен претендент за световната на британеца Антъни Джошуа.

Джонсън не се уплаши от феновете и нагази в тълпата на път за ринга, като клатеше застрашитенло глава. Кобрата също мина през публиката, за да обере овациите под звуците на „Притурила се е планината“, облечен в халат, наподобяващ царски одежди.

Пулев започна предпазливо, но Джонсън след няколко неуспешни атаки се залепи за въжетата и му предаде инициативата. Българинът заложи на бързи комбинации с водещата ръка, следвани от тежки удари с дясната и на няколко пъти притисна Кингпин. Оказа се, че съперникът носи на бой и пое доста. Джонсън се опитваше да контраатакува с мощни единични замахвания в търсене на нокаут, но Кобрата и за секунда не го изпусна от поглед и успяваше да ги избегне. До седмия рунд, когато американецът го улучи с истинска балтия, а после му вкара и дълъг прав. Пулев бързо потуши бунта и Джонсън прекара времето до гонга с гръб във въжената и глава между ръкавиците на Кубрат.

В следващите рундове американецът продължи да твори чудеса в оцеляването и Кобрата буквално се изтощи от ударите, които му нанасяше. С доста криене, малко бягане и невероятно здрава глава Кингпин оцеля да финания гонг и показа защо има само една загуба с нокаут в кариерата. Пулев пък не успя да стане вторият след Джошуа свалил Джонсън на пода, но съдиите му дадоха безспорна победа и скоро може да пробва силите си срещу самия шампион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт