Кубрат Пулев: Научих си урока от мача с Кличко

- Фаворит сте на букмейкърите в този мач. Какво обаче ще направите, за да не подцените съперника или пък да не излезете пренавит на ринга?

- Веднъж вече направих подобна грешка - в мача с Владимир Кличко. И загубих. Научил съм си урока. Всичко опира до психологическа нагласа, всичко е в главата, която е като компютър. Моят отчете пропуск. Работих специално върху този проблем. Всичко е под контрол.

- Когато за първи път чухме името на вашия съперник, повечето коментари бяха, че е стар предвид по-ранния старт на неговата кариера…

- Стар? Та ние сме на една възраст. Ето например Тони Томпсън беше на 42 години, когато нокаутира Дейвид Прайс, който бе с 12 години по-млад от него. Същото на два пъти после се случи и с кубинеца Солис, който загуби от по-големия от него Томпсън. Няма стари, има можещи, тренирани.

- Вие как се чувствате? Все пак разликата със Самюел Питър е само година?

- Като тийнейджър.

- При Нигерийския кошмар страх няма, то му е вродено. Владимир Кличко обаче използваше хипноза, за да се отърве от страха. При вас как е?

- Безнадежден си, ако изпитваш подобно чувство. Бих казал, че и при мен го няма. Но за Кличко съм свидетел, че е прибягвал до подобна методика.

- Тази галавечер „Зауерланд” организира благодарение на вас, на вашите успехи. Може ли профибоксът да се настани трайно в България. Все пак имената правят шоуто. Имаме ли последователи, заради които подобен спектакъл отново да се случи?

- Благодаря на „Зауерланд”, че сбъдна една моя мечта. Така е, имената провокират подобен интерес. Но за съжаление отдолу не идва нищо. А българската публика е зажадняла да гледа на живо професионален бокс на най-високо ниво. Надявам се повече млади момчета да се запалят и да тръгнат по моите стъпки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт