Кубрат Пулев: Няма да е лесно, но ще го пречупя

- Отново сте на родна земя, чувствате ли вълнение?

- В добро настроение съм, въпросът е да победя. Крайната цел е най-важна. Не се вълнувам особено, но аз съм си такъв. Дори за мача за световната титла нямаше кой знае какво вълнение. Не мога да кажа кой е по-добър боксьор - Самюел Питър или Кевин Джонсън. И двамата са добри, но Джонсън е по-подготвен.

- Всички очакват победа от вас.

- Статутът ми на фаворит не ми влияе, почти няма напрежение у мен. Но боксът е спорт, в който винаги може да има изненада. Затова с треньора ми говорихме, че в първите рундове трябва да бъда по-предпазлив. Смятам, че съм добре подготвен за нивото на мача, все пак не играем за световна титла.

- Съперникът ви е доста амбициран да демонстрира уменията си.

- На съвсем друго ниво съм от моя противник. Няма да говоря, а ще го демонстрирам на ринга в петък. Противникът ми не е лош боксьор, ще опита всичко. Но няма да успее, може би...

- Джонсън има повече мачове, респектиран ли сте?

- Със сигурност е добре подготвен, има характер. Не е лесно да пречупиш такъв боксьор, но след два дни ще покажа как ще го направя.

- Върху какво акцентирахте в подготовката си с Ули Вегнер?

- Предимно на тактика, на психологическия елемент. В първите рундове ще трябва да бъда по-предпазлив. Близо три месеца съм тренирал, чувствам се много добре и най-вече спокоен. Сигурен съм в себе си, в силите си.

- Букмейкърите ви сочат за абсолютен фаворит. По-уверен ли ви прави това за изхода на мача?

- Не бих казал. Не отделям голямо внимание на залозите. Важно е аз да си свърша моята работа. Излизам за победа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт