Културен институт „Старинен Пловдив” поглъща ОП „Туризъм” и взема лиценз за турагент

Общинско предприятие „Туризъм” ще се влее в Културен институт „Старинен Пловдив”, ако на първата сесия след лятната ваканция на местния парламент на 14 септември (сряда) общинските съветници подкрепят с гласовете си предложението на кмета Иван Тотев.

То цели Културен институт „Старинен Пловдив” да кандидатства за лиценз за турагент и по този начин да влезе реално в туристическия бизнес, включително с онлайн продажба на билети за посещение на културни обекти, събития, музеи и др.

„Заради липса на такъв лиценз за турагент не можем да предлагаме нищо дори в нашите туристически информационни центрове”, коментира кметът Тотев. Целта е Община Пловдив реално да управлява туристическия поток, който бележи изключителен ръст и се очаква постоянно да се увеличава до 2019 година, когато градът под тепетата ще е Европейска столица на културата 2019.

След обединението на двете общински структури обаче Културен институт „Старинен Пловдив” ще има нов директор, тъй като сегашният шеф Минко Кафтански няма необходимия ценз, за да може с неговата диплома да се кандидатства за лиценз за туристически агент, уточни градоначалникът под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони