Култoвата група АББА се завръща

Скандинавските изпълнители ще зарадват своите почитатели с две нови песни

Култовата група АББА, чиито песни се превърнаха в едни от най-разпознаваемите хитове за всички времена, а албумите им се продаваха в милиони копия, обявиха в социалните мрежи, че се завръщат на музикалната сцена. Скандинавските изпълнители са записали две нови песни, които ще бъдат представени на живо от холограми на музикантите.

“Решението да продължим напред с интересен проект с холограми на АББА имаше неочаквани последици. Всички усещахме, че след 35 години ще бъде забавно да обединим силите си и да отидем в звукозаписното студио. Така и направихме. И беше все едно времето е спряло и сме били само на кратка почивка. Изключително радостно преживяване!”, написа групата в общо изявление.

Една от тези “неочаквани последици” е озаглавена I Still Have Faith in You (”Все още вярвам в теб”) и ще бъде включена в специален филм за групата, който ще бъде излъчен по телевизията през декември.

“Може и да сме остарели, но песните са нови. И чувството е приятно”, завършват обръщението си шведите.

Бьорн Улвеус, композитор, вокалист и китарист на АББА, разкри детайли около предстоящия концерт на групата в Брюксел. Акцентът в участията им ще бъде двучасово телевизионно шоу с компютърно генерирани аватари на квартета. За целта изпълнителите са били сканирани дигитално и “подмладени”, за да изглеждат по същия начин, както през 1979-а, на третото си и последно турне.

През годините групата се е въздържала от примамливи предложения да пеят отново пред публика – през 2000-а година им предложили 1 млрд. долара, за да участват в концерт, споделя Улвеус, но отказват. През 2014-а той каза: “Никога повече няма да ни видите заедно на сцената… не се нуждаем от пари”.

Агнета Фелтскуг, Ани-Фрид Люнгста, Бьорн Улвеус и Бени Андершон се разделиха през 1982 г., след като в продължение на едно десетилетие бяха много популярни в целия свят с хитовете си Waterloo, Dancing Queen, Mamma Mia, Super Trouper и други. Групата за последен път се представи пред публика през 1986 г., макар официално да не се е разпаднала. Четиримата й членове тогава увериха, че повече няма да пеят заедно.

Междувременно на 20 юли тази година предстои премиерата на продължението на култовия мюзикъл “Мама Миа”. В него отново ще се изпълняват само песни на АББА, а в лентата ще видим Лили Джейм, която ще изиграе младата Дона (Мерил Стрийп), около която се върти и сюжетът. Продуценти отново са Джуди Креймър и Гари Гецман, които са сред създателите на първия филм.

“Мама Миа” успя да завоюва световен боксофис от 609 милиона долара при бюджет 52 милиона, както и две номинации за “Златен глобус” – за най-добър мюзикъл/комедия и за най-добра актриса – Мерил Стрийп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл