Кунева: Нямаше как за 10 месеца да извърша кардинални промени в образованието

Меглена Кунева

Нямаше как за 10 месеца да извърша кардинални промени, моята роля беше да стабилизирам системата. Наследникът ми проф. Денков знае всичко в детайли какви са модулите на програмата, той идва от средите на науката. Министерството на образованието е много силно свързано с образованието, предизвикателството за него е да разбере това.

Това заяви бившият министър на образованието и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева по БНТ.

"Спокойна съм за министерството", добави тя.

Вероятно следващият министър ще успее да отчете голям прираст, в момента е най-чувствителната фаза при избора на оценители за научните проекти. Има голяма надежда, че тези проекти ще бъдат успешни, коментира още Меглена Кунева.

Има сериозен проблем с одита. 10 млн. лева например са отишли по т.нар. "ромски проекти", които са спечелени от фирми, регистрирани месец преди избора. "Един проект беше написан за училище, в което изобщо не учат ромски деца. Моята задача беше да не се допускат течове и корупция. Това трябва да бъде задачата и на следващия, и на по-следващия министър. Аз направих така, че парите да не отидат в грешни ръце. Спрях тези проекти", отчете бившият образователен министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование