Мачовете за Купата не са силата на Стоянович

Славиша Стоянович набързо спечели сърцата на феновете на „Левски“. Словенският треньор акостира на „Герена“ в края на юли, а за краткото време успя да превърне „сините“ отново в притегателна сила в Първа лига. По този начин той съживи надеждите на привържениците за нещо повече от нов нулев сезон. И докато неговият предшественик Делио Роси дойде в София с ореола на турнирен боец след спечелената купа на Италия с „Лацио“, успехите на словенеца са за първенство – титла на Сърбия с „Цървена звезда“ и други две начело на „Домжале“ в родината си.

Стоянович има един финал в своята кариера и той е за купата на Латвия с „Рига“, загубен преди година от „Липая“ с 0:2. В останалите случаи 48-годишният треньор не е имал особени поводи за радост в мачове от подобен характер. В Сърбия изведе „Звезда“ до 1/4-финал, загубен от „Войводина“. Впоследствие тимът от Нови Сад взе трофея. В Белгия Стойнович отпада дори по-рано с „Лиерс“. В Словения пък успя да изведе „Домжале“ най-много до 1/2-финал.

Сега наставникът има пред себе си подобно предизвикателство, но вече начело на „Левски“ - 1/8-финал срещу традиционно неудобния за „сините“ съперник „Черно море“. През последните 12 години „моряците“ на три пъти отстраняваха столичния гранд в тази фаза на турнира. Веднъж спечелиха и трофея след 2:1 в Бургас през 2015 година. Стоянович обаче има възможност да прекъсне тази тенденция, а защо не и за първи трофей от подобен характер...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ