Купата по волейбол ще се решава в Добрич

Добрич ще домакинства на финалната шестица за Купата на България при мъжете, реши ръководството на Националната волейболна лига. Мачовете, в които ще бъде определен носителят на трофея, са от 25 до 30 април в зала „Добротица“. Шампионът „Добруджа 07“ и защитаващият трофея от миналата година „Нефтохимик 2010“ са в група „А“ в компанията на „Черно море“.

Тимът от Варна е аутсайдер, но ще се подсили с бившия национал Данаил Милушев. След края на сезона в Полша, където играе за „Шчечин“, волейболният ас започва тренировки с „моряците“.

„Имаме предвид и други имена и може да комплектоваме доста класен отбор - заяви Красимир Илиев, президентът на „Черно море“. - Вече играхме с „Нефтохимик“ и загубихме 0:3, но беше добър мач. Не мисля, че те са непреодолими.“

В група „Б“ са ЦСКА, „Пирин“ (Разлог) и „Монтана Волей“. Първите два отбора от всяка група се класират за полуфиналите.

Старши треньорът на женския тим на „Левски“ Радослав Бакърджиев пък се надява тимът му да стигне финал на държавното първенство, след като отстрани ЦСКА с 2-1 победи в серията. „Сините“ спечелиха с 3:1 третия мач от вечното дерби и ще имат за съперник „Раковски“ (Димитровград).

„Надиграхме категорично „червените“ на сервис и на посрещане, както и с крайните нападателки - похвали своите Бакърджиев. - Очаквам оспорвани мачове с „Раковски“. Целта е да играем на финал.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт