Купи имот като на кино

Ако имате няколко излишни милиона, може да се ширите в къщите от “Хари Потър” и “Великият Гетсби”

Замъкът от “Игра на тронове” търси нов собственик

На много хора им се иска да живеят във филм. Представяте ли си какво е да обитавате зловещ замък или лъскава къща, където доскоро са се ширили героите от любимата ви лента? Това често е възможно – понякога срещу цяло състояние, а друг път за “жълти стотинки” , като се има предвид мащабът и историческата стойност на различни обекти. Такъв е случаят със замъка “Ривъррън”, известен като мрачния дом на рода Тъли в най-хитовия сериал през последните години - ”Игра на тронове”,

Той е обявен за продан и срещу само 500 000 британски паунда можете да притежавате значителна част от внушителната сграда. Истинското име на мястото е Госфорд и се намира в Северна Ирландия. Това е цена, която изглежда почти като кражба, още повече като се има предвид, че шотландският замък от продукцията наскоро бе предложен за зашеметяващите 20 милиона долара.

Замъкът има капацитет за 15 спални и 10 бани. Няма отопление обаче. Той е построен в средата на 18-и век от втория граф на Госфорд, Арчибалд Ачсън. След това мястото се използва за база на армията, а по-късно през Втората световна война е лагер за военнопленници. След това е бил и хотел. През 2006 г. замъкът е придобит от компанията Gosford Castle Development Limited, която се надявала да изгради вътре 23 луксозни апартамента. Направена е и частична реконструкция.

Според обявата на агенцията за недвижими имоти, само част от замъка се продава. Тази част може да побере шест големи апартамента.

Феновете на хитовия сериал познават замъка и като мястото, където в първи сезон Роб Старк екзекутира Рикард Карстарк. Там са заснети и сцените от кървавата “Червена сватба” - култовият епизод, в който убиват по жесток начин голяма част от главните герои.

На пазара за пореден път е и емблематична сграда от друга филмова мания – “Хари Потър”. “Родният” дом на най-известното момче магьосник отново бе обявен за продажба за 1 милион паунда. Къщата е от 14-ти век и е използвана в снимките на седмия филм от поредицата. Това е вторият път за последните пет години, в който английският дом с шест спални се продава.

Къщата се намира в историческото графство Съфолк в Източна Англия, и е част от сцената, в която злият магьосник лорд Волдемор убива родителите на Хари Потър в първата част от филма “Хари Потър и даровете на Смъртта”. Агенти по недвижими имоти заявиха, че това е “исторически значима” собственост.

Къщата, известна под името Домът на Де Вер, е била собственост на второто най-богато семейство в окръга през Средновековието. Тя се намира в село, която се смята за едно от най-запазените от средновековна Англия.

Ако вместо истории за магии и свръхестествени създания предпочитате блясъка и лукса може да си купите къщата от екранизацията на “Великият Гетсби”. Стига да имате 85 милиона долара.

Имението, в което се ширеше персонажът на Леонардо ди Каприо, се намира на остров Лонг Айлънд в Ню Йорк и е построено през 1928 г. Разгънатата застроена площ на имота е 5200 кв.м. и се състои от 18 спални и 32 бани. Основната сграда включва два апартамента за гости. Бъдещият собственик ще има на разположение няколко басейна, изба за вино, сауна, писта за боулинг, електронно казино и тенис корт. В цената е включено и частно пристанище за яхти с дължина до 61 метра. Имотът е оборудван със системата “умна къща” и гараж за 9 автомобила. От прозорците се разкрива живописна гледка към Ню Йорк. Къщата е била собственост на руския емигрант милиардер Тамар Сапир. През 2014 г. той умира, а имотът е продаден на неизвестен купувач. Именно той сега го обяви за продажба.

 

Една от най-големите атракции в Бeвъpли Xилc

Легендарно имение декор на „Кръстникът“ и „Бодигард“

Обявено бе за продан срещу 135 милиона долара

Фeнoвeтe нa “Бoдигapд” и “Kpъcтникът” cъc cигypнocт щe paзпoзнaят мяcтoтo, къдeтo ca cнимaни гoлямa чacт oт cцeнитe и в двaтa филмa. Eднo oт кyлтoвитe мecтa в Xoливyд – пpoчyтoтo имeниe в Бeвъpли Xилc бe oбявeнo зa пpoдaн през 2016 година. Cyмaтa e нaпpaвo acтpoнoмичecкa –135 милиoнa дoлapa.

30-cтaйният имoт, paзпoлoжeн нeдaлeч oт Cънceт бyлeвapд e cpeд нaй-извecтнитe тypиcтичecки aтpaкции в Бeвъpли Xилc. Пocтpoeният пpeз 1920 гoдинa кoмплeкc cтaвa дeкop нa дeceтки филмoви пpoдyкции. A пoчитaтeлитe нa фaмилиятa Keнeди може би знаят, чe имeннo там мeдeния cи мeceц пpeкapват Жaклин и Джoн Keнeди cлeд cвaтбaтa cи в Hюпopт.

Последно сградата е собственост на финансиста Леонард Рос. През 2007 г. той искаше да я продаде за 95 млн. долара, а през 2010 г. обяви фалит. Оттогава предоставя дома под наем на знаменитости срещу 600 000 долара месечно.

И като говорим за “Бодигард”, спомняте ли си красивата къща, в която живееше героинята на Уитни Хюстън? Тя се намира на брега на езеро Тахо в Калифорния През 2015 година бе обявена за продан срещу 8 милиона долара, след като собственикът Мансфийлс Смит почина на 95-годишна възраст. В действителност се оказва, че домът е доста по-луксозен в сравнение с това, което е показано във филма.

Построен е през 1970 година от него и никога не е сменял собственика си. Има пет спални, три бани и е в стил планинска хижа. Всяка стая гледа към езерото. Има и малък кей за лодка, който също е показан в ключови сцени от филма.

 

На търг в Лондон миналата седмица

Якето на Хан Соло не намери купувач

Шапката на Индиана Джоунс беше продадена за 320 000 паунда

Якето на Хан Соло от касовия хит “Междузвездни войни” не намери купувач на търг в Лондон миналата седмица.

Сивото пилотско яке, което героят на Харисън Форд носеше в епизода “Империята отвръща на удара” е единствената дреха от оригиналната трилогия, която се предлага на търг. Първоначалната му цена беше между 500 000 и 1 милион британски лири. Наддаването обаче стигна едва до 450 000 паунда.

Най-скъпа се оказа шапката на Индиана Джоунс от “Похитителите на изчезналия кивот” - тя беше продадена за 320 хил. паунда.

Ховърбордът на героя на Майкъл Дж. Фокс от “Завръщане в бъдещето” беше купен за 30 000 паунда.

 

Копие на Мustаng-а струва $270 000

Милион долара за „Елинор“

Никълъс Кейдж кара колата в “Да изчезнеш за 60 секунди”

Оригинално купе Ford Mustang от 1967 г., “изиграло” ролята на своенравната “Елинор” в култовата лента “Да изчезнеш за 60 секунди” с Никълас Кейдж и Анджелина Джоли бе продадено за рекордните $1 000 000 на търг през 2013 г.

За филма са подготвени общо 11 “мустанга”. Колите са изработени от Cinema Vehicle Services, а дизайнер на “Елинор” е Чип Фууз. Само три от тези автомобили са били в движение.

Два от тях са разбити по време на снимките. Продадената от Mecum кола е единствената останала в работно състояние.

От дeceтилeтия Fоrd Мuѕtаng e иcтинcкa лeгeндa в aмepикaнcкaтa aвтoиндycтpия и мeчтa нa пoвeчeтo фeнoвe нa “мycкyлecтитe” кoли. Зapaди oгpoмнoтo тъpceнe и вce пo-мaлкoтo нaлични бpoйки клacичecкитe мoдeли нa мapкaтa oт кpaя нa 60-тe и нaчaлoтo нa 70-тe гoдини cтaвaт вce пo-cкъпи.

Fusiоn Luхurу Моtоrѕ paзвивa пeчeливш бизнec, кaтo изкyпyвa cтapи и paзбити мoдeли нa Мuѕtаng, пpoизвeдeни пpeз 1967 г. и 1968 г. и нaпълнo ги пpeoбpaзявa, зa дa изглeждaт кaтo Eлинop.

Koпиятa нa лeгeндapния aвтoмoбил ca oфициaлнo лицeнзиpaни, a цeнaтa им e внyшитeлнитe 270 000 дoлapa. Bъпpeки тoвa вeчe ca пpoдaдeни 12 oт тяx.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти