Купува ли ГЕРБ – Бургас ромски гласове с парите на бургазлии?

Рязък скок на исканията за еднократни помощи към община Бургас от жители на кв. „Победа” и кв. „Горно Езерово” се наблюдава седмица преди вота. Оказва се, че последните няколко дни представители на общината обикалят ромите в двата квартала и им предоставят комплекта от документи за получаване на общински помощи. На тях им се обяснява, че след попълване на документите ще получат еднократна финансова помощ от община Бургас (някъде е споменавана сумата 500 лв. ), съобщава пресцентърът на БСП.

Въпросът е: Какво се очаква от получателите на тези помощи на 26 март? Това, разбира се, е реторичен въпрос. Няма практика Община Бургас „зорлем“ да тика в ръцете на представители на малцинствата в Бургас документи за социални помощи, отпускането на които ще увеличи разходите в общинския бюджет. И тук идва ред за следващия въпрос: Опитва ли се ГЕРБ – Бургас да печели ромски гласове с нашите пари, с парите на безработните бургазлии, на пенсионерите, на младите семействата с ниски доходи, които въпреки лишенията, чинно плащат местни данъци и такси на общината?

Истина ли е, че броят на подадените искания за финансова помощ към община Бургас от жители на кв. „Победа” и кв. „Г. Езерово” е нараснал лавинообразно за последните дни?

Тези действия са недопустими и трябва да бъдат прекратени веднага. Бургазлии не могат да бъдат заложници на една партия, сраснала се с властта на всички нива.

P.S. „Победа” и „Горно Езерово” са единствените два бургаски квартала, където Цецка Цачева спечели и втория тур на президентските избори миналата година, при положение че на национално ниво съотношението Радев/Цачева беше 60%:35%.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика