Куп нови специалности разкриват в Пловдивския университет

Куп нови специалности разкрива Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" за новата учебна 2017/2018 г. В предстоящата кандидатстудентска кампания за първи път във Филологическия факултет ще може се учи португалски като втори език в специалността "Приложна линглистика" с основен чужд език английски или френски. Съществуващите специалности в рамките на "Приложна лингвистика", "Лингвистика с IT технологии" и "Лингвистика с маркетинг" пък се разширяват в посока на втория чужд език, който може да се учи освен основния английски - вече ще може да се избира между чешки, полски, сръбски или хърватски. Студенти по графичен дизайн с реклама ще се обучават в новото направление "Изобразително изкуство" на Педагогическия факултет, където се въвежда и новата специалност "Педагогика на обучението по технологии и предприемачество".

Във Физическия факултет се разкрива новата специалност "Екоенергийни технологии", а в Биологическия факултет за първи път ще има "Фармацевтивни биотехнологии". Всички нови специалности са с бакалавърски програми, а директно магистърска степен в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще се взима единствено в право, славистика и балканистика. Европеистика в направление "Социология, антропология и науки за човека" на Философско-историческия факултет от новата академична година ще може да се учи вече само в платена форма.

В Медицински университет-Пловдив държавният план-прием не само, че се запазва, но и в сравнение с миналата година предвижда с 10 бройки повече за фармация заради свободен капацитет. Така за магистърските специалности това лято ще се приемат 150 кандидати за медици, 100 стоматолози и 80 фармацевти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование