Куриер на ало мафията с участие в измами за близо 30 000 лв. жали условна присъда

Снимка: Архив

Събирач на пари по поръчка на тартори на телефонни измами, обжалвапред Окръжния съд във Велико Търново условна присъда от 2 години. Преди месец Районният съд в старата столица наказал Иван К.от Стара Загора за участие в престъпната схема в началото на февруари тази година. Сега "мулето" на ало мафията иска да бъде оправдан от втората съдебна инстанция. Той е обвинен в причиняване на имотна вреда на няколко наивници в размер на 9000 лева . В един от случаите от възрастна жена са искани 20 000 лева.

От 3 до 9 февруари чрез явяване на мястото, наблюдение поведението на измамената и двукратно взимане на оставени пари и други вещи, Иван умишлено улеснил неизвестите извършители да поддържат заблуждение у М. С. Н., че е необходимо да заплати сума за извършване на операция на дъщеря и Е. Н. М.Първия път майката дала над 1000 лева, втория 3500 лева.След това Иван бил ползван и при измамата на Г.Д.,която трябвало да даде 20 000 лв.на мними полицаи, които преследвали телефонни измамници.

В последния ден куриерът трябвало да прибере от третата жертва М.П. 2695 лв.,но бил заловен.Освен на две години условно първата съдебна инстанция го осъдила да заплати и сумите от 988 на М. С. Н., 2695 лева на М. К. П. и 1300 лева на К. Г. П., представляващи обезщетения за имуществени вреди, причинени на гражданските ищци от деянието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право