Курсант от НВУ бе удостоен с Академичната награда „3-ти март”

Курсант старшина Борислав Валентинов Тодоров е тазгодишният носител на Академичната награда „3-ти март” на община Велико Търново. Предложението е на Факултетния съвет на НВУ „Васил Левски”. Наградата му бе връчена днес по време на тържественото честване на националния празник от председателя на Общинския съвет в старата столица Венцислав Спирдонов.

„За мен е чест и гордост като възпитаник на Националния военен университет за бъда удостоен с тази награда. Тя не е просто признание за усилен труд, а и голяма отговорност. Паричната и стойност е висока и аз ще я използвам за по-нататъшното си образование и усъвършенстване", каза курсант старшина Борислав Тодоров при приемането на приза .

„Изказвам своята благодарност към община Велико Търново, че продължава тази традиция за връчването на Академичната награда. Така общината доказва, че оценява по достойнство значението на образованието, защото то е стратегически въпрос. Знаменателно е, че наградата се връчва именно на този ден, когато отдаваме почит на хората, дали живота си за България. Така показваме, че националната сигурност е сред стълбовете на държавността. Бог да пази България и България да пребъде", изтъкна началникът на НВУ „Васил Левски” бриг.ген. Пламен Богданов.

Тазгодишният и носител Борислав Тодоров е родом от Русе и завършва обучението си в НВУ по военна специализация „Сигнално разузнаване и електронна война” и по гражданската специалност „Национална и регионална сигурност”. Средният успех от дипломата му е 5,79, а успехът от държавните изпити по гражданската специалност – 6,00.

Петокурсникът в НВУ „Васил Левски” владее руски и английски език. През миналата година е бил ментор на чуждестранни студенти по програма „Еразъм+”. Борислав Тодоров е участвал в редица научни конференции на национално и международно ниво.

Наградата „3-ти март” се връчва ежегодно на националния празник във Велико Търново, а левовата и равностойност е в размер на 6000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони